Uitgelicht: Azul Macauba

024-3774776

Azul Macauba: een exclusieve natuursteen met een blauwe, beige, witte en gouden dooradering. De patronen getuigen van het fascinerende proces van de metamorfose van het gesteente in de aardkorst. Het is een proces van sedimenteren, samensmelten en transformeren onder invloed van druk, hitte en afkoeling. Een proces van honderden miljoenen jaren waarvan we het resultaat nu met ontzag kunnen bewonderen.

Versteend water

Azul Macauba is een kwartsiet afkomstig uit Brazili├ź, vlakbij de stad Maca├║bas. De gepolijste steen doet denken aan de blauwe zee en wordt ook wel omschreven als versteend water. In de edelsteentherapie wordt het de ‘steen van het geduld’ of ‘Go-with-the-flow-steen’ genoemd. Het zou een kalmerende werking hebben en helpen om meer helderheid van geest, focus en concentratie te verkrijgen.

Mineralen bepalen de kleur van een natuursteen. Zo zorgt ijzeroxide voor een levendige rode kleur en veroorzaakt Serpentijn een groene kleur. In Azul Macauba zorgt het mineraal dumortieriet voor de rijke blauwe kleur. Naast blauw kunnen in de steen beige of gouden aders voorkomen.

Toepassing van Azul Macauba

Azul Macauba is een harde natuursteen, goed bestand tegen (chemische) verwering, waardoor deze natuursteen zeer geschikt is voor binnen en buiten. Binnen bijvoorbeeld als badkamerwand of als bar- of tafelblad, zodat u kunt genieten van de koele, kalmerende uitstraling van deze natuursteen.

Buiten passen we het materiaal ook toe in de constructie van grafmonumenten. De blauwe kleur komt mooi tot zijn recht in combinatie met een zwarte of witte natuursteen. Het materiaal roept de associatie op met water of de blauwe hemel en kan een grafmonument een symbolische betekenis meegeven. In onze showtuin kunt u het materiaal zien, toegepast in een van onze grafmonumenten.