Urnenmonumenten

Urnengraven

Na een crematie kan de as op verschillende manieren worden bewaard. Een van de mogelijkheden is het begraven van de as in een urnengraf, net als bij een begrafenis. Dit is wellicht een goede keuze als u graag een gedenkplekje wilt hebben om naartoe te gaan. Op een urnengraf kunt u een gedenksteen of monumentje laten plaatsen. Urnenmonumenten zijn doorgaans kleiner dan een grafsteen, maar de vormgeving is vaak hetzelfde. Bij het maken van een ontwerp kunt u kiezen uit vele materialen, vormen en afwerkingen.

Urnenmonumenten voor een urnengraf zijn vaak een kleinere versie van grafmonumenten.

Meer voorbeelden van ontwerpen kunt u daarom bekijken op onze pagina over grafmonumenten.

Sierurnen

Een sierurn is een mooie manier om de as in of om huis te bewaren. Er zijn ook veel begraafplaatsen met een urnengalerij of columbarium om urnen in te plaatsen. Sierurnen zijn er in vele materialen en vormen.

We verkopen geen standaard sierurnen, maar maken aan de hand van uw wensen een nieuw ontwerp van een sierurn. Zo hopen we bijzonder maatwerk te kunnen bieden.

Eventueel kunt u een tekst laten zetten in of op de urn (lees hier meer over de mogelijkheden).

Sierurn: ruwe graniet

Natuursteen urnen kunnen zeer diverse uitstralingen hebben. Als u een sierurn in de buitenlucht wilt plaatsen, adviseren wij het gebruik van een harde steensoort zoals graniet of kwartsiet. Harde steensoorten verweren minder snel en gaan buiten dus langer mee. Marmer en kalksteen urnen zijn meer geschikt om binnen te staan.

Bronzen urnen gaan zowel binnen als buiten lang mee en hebben een luxe uitstraling. Brons kan gedetailleerd bewerkt worden. U kunt uw sierurn laten patineren, waarna het brons een prachtige zwarte, bruine of blauwgroene kleur aanneemt. Patineren is het kunstmatig aanbrengen van een patinalaag die normaal ontstaat bij blootstelling aan lucht en regen. Er zijn verschillende manieren om deze reactie kunstmatig op te wekken, waardoor je zelf in de hand hebt welke tint het brons precies aanneemt.

sedum-beplanting-grafsteen

Een urn of de as kan ook worden bijgezet in of op een bestaand graf. Op de bestaande grafsteen kunnen wij een aanvullend opschrift aanbrengen. Of u plaatst een kleine gedenksteen boven op de bestaande steen.

In onze brochure “Cremeren, en dan?” kunt u de verschillende mogelijkheden nog eens rustig nalezen. U kunt deze brochure downloaden of gratis aanvragen.