Bouw en interieur

Naast monumenten maken wij nog andere natuursteen producten voor bouw en interieur. In onze werkplaats werken we continu aan diverse eindproducten, van dorpels en vensterbanken tot gevelplaten en grote kunstwerken. Uiteenlopend maatwerk dat wij met zorg voor u verrichten. Per telefoon of e-mail kunt u een bestelling bij ons plaatsen. Als u inspiratie op wilt doen of vragen hebt over materiaal en onderhoud bent u natuurlijk ook welkom in onze showroom.

Dorpels

In onze werkplaats zagen wij dorpels voor u op maat. Zowel voor binnendeur- als buitendeurdorpels bent u bij ons aan het juiste adres. Dorpels, ook wel drempels genoemd, zijn bedoeld om de ruimte onder de deur of het raam af te dichten. Wij adviseren het gebruik van Belgisch hardsteen, maar voor binnendeurdorpels kunnen ook marmer en graniet worden toegepast.

Vensterbanken

Voor vensterbanken hebben we een aantal geselecteerde materialen op voorraad. Afhankelijk van de uitstraling die u wenst te verkrijgen, kunt u kiezen voor een lichte of donkere steensoort.

Veel toegepaste lichte kalksteen- en marmersoorten zijn: Jura Gelb, Jura Grau, Thassos, Bianco Carrara en Bianco del Mare. Als u kiest voor een lichte steen, adviseren wij u deze regelmatig te impregneren om vlekvorming tegen te gaan.

Veelgebruikte donkere steensoorten zijn Serpentino, zwart graniet en Belgisch hardsteen. Houd er bij uw keuze rekening mee dat een donker materiaal minder licht de ruimte in reflecteert.

Belgisch hardsteen

Deze populaire kalksteensoort uit België wordt veel gekozen door zijn unieke uitstraling. Hieraan zitten echter een paar haken en ogen die u voor aanschaf dient te weten. Aangezien het materiaal kalkhoudend is, moet u oppassen met zuren: deze kunnen het materiaal aantasten. Ook de kans op krassen is groter dan bij de granietsoorten, omdat het materiaal veel zachter is. Toch laten veel mensen zich hierdoor niet weerhouden! Het is tenslotte een gebruiksvoorwerp en het is goed te weten dat eventuele ongelukjes vaak keurig door uzelf kunnen worden hersteld. Wij geven geïnteresseerden vooraf een proefstuk mee waarop kan worden geëxperimenteerd, zodat er achteraf geen teleurstellingen ontstaan.

Gevelbordje van Belgisch hardsteen. De tekst hebben we gegraveerd met een verheven letter. Daaromheen hebben we een kader gemaakt waarin het oppervlak van de steen verdiept is. Deze methode noemen we ‘prikken’. Kijk hier voor onze methoden van belettering.

Belgisch hardsteen kent nog meer afwerkingen, niet allemaal geschikt voor aanrechtbladen, maar voor vele toepassingen binnen en buiten. Ontdek hier het rijke palet aan oppervlaktebewerkingen van Belgisch hardsteen.

Vloeren

De zachtste natuursteensoort is nog altijd harder dan de hardste houtsoort, en natuursteen is dan ook zeer geschikt als vloertegel. Als u kiest voor een natuursteen vloer, kunt u kiezen uit diverse geschikte steensoorten. In onze showroom laten wij u graag de verscheidene afwerkingen van Belgisch hardsteen van Carrières du Hainaut zien. Als u in een oogopslag de vele andere materialen wilt bekijken, adviseren wij u een bezoek aan de website van Michel Oprey & Beisterveld.

Kunstwerken

Afgelopen decennia hebben wij in Nederland en buitenland bijzondere natuursteen kunstwerken mogen plaatsen. Van Nijmegen tot Miami kunt u kunstwerken aantreffen die in onze werkplaats vervaardigd zijn in opdracht van verschillende kunstenaars. Met grote zorgvuldigheid verwezenlijken wij de ontwerpen van kunstenaars en verzorgen daarbij bovendien de betonnen fundering en de plaatsing van het kunstwerk.