Grafmonumenten

Het uitkiezen van een grafsteen vraagt tijd en aandacht. Er zijn talloze mogelijkheden en wij helpen u graag bij het vinden van een uniek monument dat past bij u en uw dierbare. Dit proces begint met een afspraak in onze showroom, waarin we met u uw voorkeuren omtrent materiaal, afwerking en vormgeving bespreken. Op basis daarvan maken wij voor u een 3D-ontwerp van het grafmonument. Als dit ontwerp naar wens is, wordt het proces verplaatst naar onze werkplaats. Hier wordt uw steen met aandacht voltooid, waarna wij u uitnodigen voor een proefopstelling. Zo kunt u het eindresultaat aanschouwen voordat het geplaatst wordt op de begraafplaats en kunnen wij eventuele aanpassingen nog uitvoeren. Het contact met de begraafplaats wordt door ons verzorgd, evenals eventuele vergunningen voor het plaatsen van de grafsteen. Wij bieden onbeperkte garantie op het gratis rechtleggen van uw monument in geval van verzakking.

De grafmonumenten die wij maken, zijn doorgaans van marmer, graniet of Belgisch hardsteen. Steeds vaker gebruiken we daarbij ook andere materialen zoals cortenstaal, rvs, glas en hout. Of het nu gaat om graveren, zandstralen, laseren of letters opboren; de tekst op de grafsteen verzorgen wij zelf in onze werkplaats.

Versteend hout, graniet en rvs

Duurzame grafmonumenten

Als u graag een duurzame keuze maakt, is een grafsteen van gerecyclede natuursteen
wellicht iets voor u. U geeft een steen een tweede leven, waardoor de vernietiging
van kostbaar materiaal wordt tegengegaan. Bovendien is een milieuvervuilend transport
per schip hiervoor niet nodig. Al met al een groene keuze die naar uw smaak vormgegeven kan worden.

Wordt uw dierbare niet begraven, maar gecremeerd? Wij maken ook urnengraven en sierurnen om de as in te bewaren. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina over urnenmonumenten.