Moderne grafmonumenten

Wat moderne grafstenen kenmerkt verandert voortdurend, omdat mode verandert. Modern kan zijn dat er nieuwe technologie wordt toegepast. Een voorbeeld hiervan is een QR-code op de grafsteen, waarmee je het levensverhaal, foto’s en filmpjes van de overledene kan zien.

Wij vinden een persoonlijk, origineel ontwerp kenmerkend voor moderne grafstenen. De persoonlijke expressie, een specifieke betekenis die u herinnert aan uw dierbare, wilt u uitdrukken met de grafsteen. Dit kunnen we op verschillende manieren realiseren. Bijvoorbeeld door het toepassen van een combinatie van materialen, zoals marmer of Belgisch hardsteen gecombineerd met glas of Cortenstaal. Dit kan net voor dat speciale effect zorgen waardoor de grafsteen een persoonlijke betekenis krijgt.

Ook verschillende afwerkingen van de steen kunnen dit effect bewerkstelligen. Het ruwe gecombineerd met het gepolijste, een ornament dat in de steen is gehakt, de vorm van de grafsteen…ieder monument kan daarmee uniek worden vormgegeven. We kunnen uw idee├źn uitwerken in een ontwerp dat een werkelijkheidsgetrouw beeld geeft van hoe de grafsteen er uit moet komen te zien.

In deze moderne grafsteen van Orion graniet hebben we in het midden een uitsparing gezaagd en daarin gekleurd glas bevestigd.

Het daglicht dat door het glas schijnt, zorgt voor een bijzonder effect.

Voor deze moderne grafsteen zijn drie delen uit een Viscount White graniet plaat gezaagd en op verschillende manieren afgewerkt. De sleuven in de steen zijn boorgaten die in het blok zijn geboord voor het winnen van de steen uit de groeve.

Bekijk hier meer voorbeelden van grafstenen: