Natuurlijke grafmonumenten

Met natuurlijke grafmonumenten doelen we op ruwe keien, gletsjerkeien en versteend hout: iedere steen is uniek. Een natuurlijke grafsteen wordt vaak gecombineerd met een open omranding met daarin beplanting.

Ruwe stenen moeten worden ‘ervaren’. Dit betekent dat u ze bij voorkeur niet vanaf een foto uitkiest, maar ze daadwerkelijk ziet en voelt. Want net die structuur, die vorm of dat kleurverschil maakt dat men juist die steen uitkiest. In onze showtuin hebben we daarom verschillende ruwe stenen staan.

Meestal veranderen we niet veel aan het oppervlak van de oorspronkelijke steen, zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft. We kunnen de steen voorzien van een opschrift met graveerletters, bronzen of aluminium letters, een tekstplaatje van brons of glas; de mogelijkheden verschillen per type steen.

Ornamenten en accessoires worden veelvuldig toegepast bij natuurlijke grafmonumenten. Op de foto bijvoorbeeld een bronzen tak met groene patina.

Naast brons hebben we ook veel keuze in aluminium, RVS, cortenstaal en glas.

De indeling van grafmonumenten in categorie├źn is uiteraard een vereenvoudiging: een natuurlijke steen – op de foto versteend hout – combineert bijvoorbeeld ook mooi met een moderne, strak vormgegeven onderbouw.

Versteend hout, graniet en rvs

Bekijk hier meer voorbeelden van grafstenen: