Duurzame beplanting

Sedum

Een ruwe grafsteen is mooi in combinatie met beplanting. Voor een duurzame beplanting van een graf adviseren wij het gebruik van sedumsoorten. Sedum is onderhoudsarm en heeft weinig water nodig, omdat het goed tegen droogte kan. Bovendien zijn het milieuvriendelijke planten, omdat bij de opkweek ervan meestal geen gif wordt gebruikt. De plantjes verfraaien het grafmonument en trekken veel bijen en andere insecten aan.

Indien gewenst kunt u de grafbeplanting door ons laten verzorgen: bij het plaatsen van de grafsteen kleden we het geheel mooi aan met geschikte plantensoorten. In het liggende gedeelte van de grafsteen maken wij een sparing. Die kunnen we op allerlei manieren vormgeven: recht, schuin, rond, golvend. In die sparing planten we sedum, indien mogelijk op een drainagemat, vliesdoek en granulaat. Er zijn veel variaties mogelijk: een combinatie met siersplit, een rand van cortenstaal of het gehele liggende gedeelte van de grafsteen beplanten met sedum.

Sedum verfraait en verzacht het uiterlijk van een grafmonument en is onderhoudsarm. Bovendien biedt deze duurzame beplanting van een graf een schuilplaats voor insecten en lokken de bloemen vlinders en bijen.

Veenvrije potgrond

Bij het aankleden van grafmonumenten met planten maken wij altijd gebruik van biologische, veenarme tuinaarde, vrij van schadelijke stoffen. Bij Circle Stone monumenten gaan we nog een stapje verder en gebruiken we veenvrije potgrond. De afgraving van veen gaat namelijk niet alleen ten koste van de biodiversiteit, er komen ook enorme hoeveelheden CO2 bij vrij. Daarom hebben we een alternatief gezocht en gevonden. Bij de prijs van uw monument is altijd de levering van biologische tuinaarde of veenvrije potgrond inbegrepen.