Lancering Circle Stone

024-3774776
In 2018 is het initiatief Circle Stone gelanceerd om het hergebruik van grafstenen te stimuleren. Bij Van Leeuwe Natuursteen vinden we duurzaamheid belangrijk en daarom nemen ook wij deel aan dit initiatief.

Toen we in 2015 begonnen om het hergebruik van grafstenen onder de aandacht te brengen, kwamen we al snel in contact met de Stichting GreenLeave.  Deze stichting is in 2013 opgericht om meer inhoud te geven aan de duurzame uitvaart.

Aangezien de grafsteen een belangrijk onderdeel van de uitvaart is, met een relatief grote impact op mens en milieu, heeft de Stichting GreenLeave in 2018 het initiatief Circle Stone gelanceerd. De bedoeling van het initiatief is om het hergebruik van grafstenen te stimuleren. Het fungeert als centraal informatiepunt voor mensen die een grafsteen voor hergebruik aanbieden, voor de spelers in de uitvaartbranche en voor mensen die interesse hebben om een Circle Stone aan te schaffen.

Steenhouwers uit heel Nederland kunnen zich bij Circle Stone aansluiten en klanten die op zoek zijn naar een gerecycled grafmonument vinden zo eenvoudiger de weg naar een steenhouwer in de buurt die dit aan kan bieden.

We maken van gerecyclede grafstenen compleet nieuwe grafmonumenten. Lees daarover meer op onze pagina duurzame grafmonumenten.