Inspiratiedag voor toekomstige uitvaartverzorgers

024-3774776

Op maandag 5 juni kregen we bezoek van een tiental uitvaartverzorgers vanuit de opleiding Uitvaartzorg van Docendo. In het kader van een inspiratiedag voor de studenten gaf Jeroen van Leeuwe de toekomstige uitvaartverzorgers een rondleiding door ons bedrijf.

Bij de ontvangst met een kop koffie in onze showroom vertelt Jeroen over de werkzaamheden in de steenhouwerij. Hoe gaat het bijvoorbeeld in zijn werk als iemand overlijdt en wordt bij-begraven in het graf van de partner, ouders, familie? In het geval van een zogenoemde bijzetting moeten wij de grafsteen van het bestaande graf verwijderen, zodat de begrafenis plaats kan vinden. Het grafmonument wordt opgeslagen op ons terrein met de bedoeling dat deze na een bepaalde periode weer wordt teruggeplaatst. In de meeste gevallen verzorgen we ook het aanvullende opschrift op de grafsteen.

Na deze introductie gaf Jeroen een rondleiding door de showroom, langs de monumenten die als voorbeeld dienen voor nieuwe grafmonumenten. En langs de uitstalling van Belgisch hardsteen en granietsoorten met de verschillende afwerkingsmogelijkheden. Door de showtuin waar de omlijsting met plantjes en siergrind de monumenten en ruwe keien beter tot hun recht laat komen. En door de werkplaats met de machines en gereedschappen waarmee de steenhouwers de natuursteen bewerken.

Samen met de studenten filosofeerde Jeroen tenslotte over de toekomst van begraafplaatsen. Hoe willen mensen herdenken? Welke monumenten passen daarbij? Hoe kunnen uitvaartverzorgers en begraafplaatsen tegemoetkomen aan de wens om op eigen wijze te herdenken? Kunnen we duurzaamheid een grotere rol laten spelen in de uitvaartsector? Interessante vragen die ook kansen bieden en waarbij duurzaamheid, maatwerk en persoonlijke aandacht sleutelwoorden voor de toekomst zijn.

Wij wensen deze nieuwe uitvaartverzorgers een mooie en zinvolle loopbaan toe!

Een paar keer per jaar verzorgen we ook lesdagen voor de opleiding Beheerder Begraafplaatsen van IPC Groene Ruimte. Op deze manier hopen we ons enthousiasme voor duurzaam en persoonlijk gedenken over te brengen op een nieuwe generatie beheerders en uitvaartverzorgers.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *