Nieuwe islamitische begraafplaats in Arnhem

024-3774776

In Arnhem is onlangs de Begraafplaats Maqbara Rawdah Al Moslimin – Tuin van de Moslims – geopend. Met ruim 16.000 plekken is het de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa. 

Binnen het islamitische geloof is eeuwige grafrust een belangrijke waarde, maar in Nederland is dit vaak geen mogelijkheid omdat grafrechten na een bepaalde periode aflopen. Om deze reden worden Nederlandse moslims vaak elders begraven.

De nieuwe islamitische begraafplaats in Arnhem maakt eeuwige grafrust wel mogelijk, waardoor moslims in Nederland begraven kunnen worden. Dit kan een fijn gevoel zijn voor de nabestaanden van de overledene die het graf geregeld willen bezoeken.  Een mooi gegeven is dat de begraafplaats geldt als beschermd natuurgebied en daarmee bijdraagt aan natuurontwikkeling en biodiversiteit.

In de afgelopen jaren hebben we al vele gedenkstenen mogen plaatsen op begraafplaatsen met een speciaal islamitisch gedeelte. Bij ons kunt u daarom ook terecht voor grafstenen met Arabische opschriften en islamitische symboliek. Samen met u kijken we naar de beste manier om uw dierbare te herdenken, waarbij we uw geloof in acht nemen en eren.