Natuursteen uit eigen land

Lokale producten scoren meestal beter op duurzaamheid, omdat de afstand tot de consument korter is. Daarom brengen wij speciaal onder de aandacht: natuursteen uit eigen land!

Kunradersteen uit Limburg

De Kunradersteen is een kalksteen afkomstig uit Kunrade in Zuid-Limburg. Het is een relatief zachte steensoort die geen afbrokkeling of afvriezing vertoont. Het lijkt op mergel, maar het is harder omdat Kunrader veel compacter is. In de Kunrader steengroeve wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt met aandacht voor watergebruik, flora en fauna. Vergeleken met veel andere natuursteensoorten is het een duurzame Keuze. Bovendien ondersteunt u met uw keuze de lokale werkgelegenheid!

Toepassing van Kunradersteen

Kunradersteen kan zowel binnen als buiten huis worden toegepast. De Romeinen gebruikten de natuursteen al voor de bouw van kastelen, kerken en bruggen. Ook voor grafstenen is deze natuursteen uit eigen land een duurzaam alternatief voor natuursteen uit verre landen. De steen heeft een ruwe, natuurlijke uitstraling. In de buitenlucht zal op de steen na verloop van tijd een karakteristieke patina ontstaan.

Het is mogelijk om een rondleiding door de groeve en de werkplaats in Zuid-Limburg te krijgen:

Houdt u van de natuurlijke uitstraling van deze natuursteen? Meer voorbeelden van ruwe stenen in andere materialen vindt u op onze pagina’s Zwerfkeien en Natuurlijke grafmonumenten.