Bedrijfsfilosofie

Duurzaamheid: het waardevolle behouden

Wij zijn van de overtuiging dat een product dat door de natuur in miljoenen jaren is gevormd, ook na bewerking door de mens een lang leven verdient.

Dit kan door het hergebruiken van natuursteen en dit zo te bewerken dat het weer een nieuwe functie krijgt. De kwaliteit van het materiaal blijft behouden en het nieuwe product kunnen we een heel andere uitstraling geven.

Een gedenksteen hoeft niet een typisch grafmonument te zijn. Het kan een sculptuur zijn dat u bij leven aanschaft: een kunstwerk of decoratief object om bijvoorbeeld uw tuin te verfraaien. Zoals de sculpturen op de foto: twee mensfiguren met de hand gehakt uit basalt. Samen kunt u jarenlang genieten van de schoonheid van de beelden in de tuin. Op het moment dat een van u beiden komt te overlijden, kan één beeld dienst doen als onderdeel van de gedenksteen.

En er komt een dag dat beide beelden weer herenigd worden op het graf. Eenvoudige, maar krachtige symboliek.

Duurzaamheid in onze bedrijfsfilosofie

Wij staan voor een verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering met aandacht voor mens en milieu. Al vele jaren zijn wij serieus bezig om ons bedrijf te verduurzamen. Het gaat hierbij niet alleen over heel veel kleine dingen, zoals FSC papier, biologische koffie en thee en veenvrije potgrond, maar ook over grotere omschakelingen:

  • aanschaf van een waterzuiveringssysteem, waardoor ons waterverbruik enorm is gedaald.
  • aanschaf van 72 zonnepanelen met een vermogen van 18.000 Wattpiek, waardoor ca. 60 % van de door ons benodigde energie nu door onszelf wordt opgewekt.
  • vergroening van het autopark. Door de aanschaf van een elektrische auto besparen we brandstof en kunnen we (deels) rijden op zelf opgewekte energie.
  • Een van onze speerpunten is het bevorderen van duurzaamheid in de natuursteenbranche. De recycling van grafstenen – voorzichtig gestart in 2015 – vormt nu een serieus onderdeel van onze activiteiten.